elerhetosegeink.htmajanlatkeszites.htm

VELUX árnyékolók / árnyékolók és kiegészítők

RELUXA - PAL
A reluxával a szobába jutó fény erőssége és iránya is szabályozható. A lamellák alumíniumsínben futnak, így az ablakszárny szabadon nyitható anélkül, hogy a reluxa belógna a lakótérbe. Ez a megoldás továbbá azt is lehetővé teszi, hogy a reluxa tetszőleges helyzetben rögzíthető legyen. A megfelelő méretű reluxa kiválasztásában az ablak típusjelzése lesz segítségére.
A 2004. május 1. után forgalomba kerülő reluxák már nem kötéllel működtethetők, hanem sínben mozgathatók. A lamellákat a jobb oldali sínen található kis csúszkával lehet mozgatni, mely csúszka tetszőlegesen bárhol elhelyezhető. Ezzel a változtatással a reluxa esztétikusabb megjelenést kapott és használata is egyszerűbb lett. Megszűnt a reluxa lamelláin keresztülhaladó szalag, így a lamellákon található sok apró kis "lyuk" is eltűnt. Ennek eredményeként kevesebb fény szűrődik be a lakótérbe.

HARMONIKA ROLO - FHL
A VELUX harmonika roló sajátos formájával,márványmintázatával, kellemes színeivel otthonát új köntösbe öltözteti. Hangulatos megjelenése révén elsősorban nappalikba ajánljuk.
Az alumíniumsín tetszőleges rögzítést biztosít, és a harmonika roló esztétikus megjelenését teszi teljessé. A roló hajtásélei hosszú évek használata után is megmaradnak.

ROLÓS SZÚNYOGHÁLÓ - ZIL
Fülledt nyári estéken a szúnyogháló nélkülözhetetlen kiegészítője minden VELUX tetőtéri ablaknak. A sűrű szövésű, ezüstszínű hálón nem jutnak át a rovarok, ugyanakkor a fény és friss levegő szabadon áramlik a tetőtérbe. Szintén a tökéletes zárást biztosítják az oldalsó alumíniumsínek és az alsó gumicsík is. Éjszakai nyugalma tehát zavartalan lesz! Az ablakszárny nyithatósága érdekében a VELUX szúnyoghálót az ablak körüli belső burkolatra kell felszerelni. Fontos tehát, hogy olyan méretű szúnyog hálót válasszon, amelynek szélessége és hosszúsága nagyobb a belső burkolaténál.

KÜLSŐ HŐVÉDŐ ROLO - MHL
A külső hővédő roló hatékony megoldást nyújt a legnagyobb hőségben is. Még azelőtt megfékezi a napsugarakat, mielőtt azok elérnék az üvegfelületet, így az kevésbé melegszik fel. Hálószerűen áttört anyaga kellemes, szórt fényt teremt a belső térben, és a kilátást sem zavarja. A külső hővédő roló felszerelése és működtetése rendkívül egyszerű. Az ablak szárnyát átfordítva, annak aljára akasztható a roló, mely a vissza fordításkor automatikusan kifeszül. Használaton kívül a rolótokba húzódik vissza. A MAL jelű külső hővédő roló kötelesen működtethető, a magasan beépített ablakok ideális kiegészítője.

FÉNYZÁRÓ ROLO - DKL
Az éjszaka illúziója. A VELUX fényzáró roló használata különösen azokban a helyiségekben célszerű, ahol a beszűrődő fény kiiktatása, a teljes sötétség elérése kívánatos lehet. Ilyen helyiség például a hálószoba. A fényzáró roló esztétikus alumínium kerete kettős funkciót szolgál. Egyrészt lehetővé teszi, hogy a rolót tetszőleges helyzetben rögzítsük, másrészt gondoskodik a beszűrődő fény teljes kizárásáról.

REDŐNYÖK - SCL/SML
A VELUX redőny igen sokoldalú árnyékoló, mellyel még komfortosabbá teheti tetőtéri otthonát. Habbal kitöltött alumínium-lamellái a fény- és hővédelem, valamint a hosszú élettartam zálogai. A redőny szélsőséges időjárási viszonyok között védi az üveget, csökkenti az eső vagy jégeső zavaró kopogását, és egyben megnehezíti az illetéktelen behatolást. Szürke alumínium színe jól illeszkedik a VELUX tetőtéri ablakok színéhez, süllyesztett kialakítása pedig esztétikus megjelenést nyújt. A redőny kétféle változatban kapható. Az SCL elnevezésű típus manuálisan, míg az SML típus elektromosan működtethető. Az SML jelű elektromos működtetésű redőnyhöz a WUX vagy WLX kapcsolót és vezérlőegységet is meg kell vásárolnia.

TÁVMŰKÖDTETŐK
A felülvilágítóként vagy túl magasan beépített VELUX tetőtéri ablakokhoz és az azokra felszerelt árnyékolókhoz manuális vagy elektromos távműködtetés vásárolható. Elektromos távműködtetés segítségével a GGL típusú VELUX tetőtéri ablakok és a redőnyök működtethetők.